Maatwerk cursus

De Arbo-wet schrijft voor aan welke eisen werkgevers en werknemers om moeten voldoen om met hijs- en hefwerktuigen om te mogen gaan. In het Arbo-besluit,  Artikel 7.18.  staat: (3) Hijs- en hefwerktuigen worden bediend door personen die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten.

Werkgevers en werknemers in ieder bedrijf moeten werken aan betere arbeidsomstandigheden: efficiënter en veiliger werken, minder materiële schade en minder ongevallen. Dit kan onder andere bereikt worden door personen, welke hijswerktuigen bedienen, op te leiden tot vakbekwame, verantwoordelijke medewerkers.

Denk hierbij aan hijswerktuigen zoals:

- hal- en/of portaalkranen

- kraan op een fabrieksterrein voor het laden en lossen van wagens

- kranen in de haven

- heftruck met hefarm (hijsframe)

- hijskranen (mobiele torenkranen, verreikers, grondverzet machines, autolaadkranen, enz) kleiner dan 10tm

 

VCBarneveld maakt in samenwerking met uw bedrijf een cursus voor de desbetreffende machine. In de cursus wordt niet alleen geleerd hoe men op en veilige manier omgaat met de kraan maar ook met hijsgereedschappen, lasten aanslaat en lasten begeleid tijdens het hijswerk.

 

Een opleiding is mogelijk vanaf 1 dag tot meerdere dagen afhankelijk van de complexiteit van de machine en van de hijswerkzaamheden. De opleiding wordt incompany  georganiseerd.

Vraag naar de mogelijkheden.

verreikerMinikraan opleidingrupskraanat 5Grondverzet met hijsenhijsbegeleidermanitoumobiele torenkraan at 6Reachtr.1autolaadkraanmobiele torenkraanTelekraan machinistMachinist Mobiele Torenkraanheftruck ibcheftruck 3 Linde 8tbeweegbare hulpgiekSennebogenKraanmachinistSpieringmachinist autolaadkraanverreiker 026spierings kranenmerlo verreikerHijsbegeleider opleidingOverslagkraan cursus machinistgrondverzet met hijsfunctieSmallegangentrucktelescoopkraanVerreiker Sennebogen opleidingMRT2150 -2 privilege-4Torenkraan 123Telekraan machinist met hijsbegeleiderautolaadkraan cursus