Maatwerk cursus

De Arbo-wet schrijft voor aan welke eisen werkgevers en werknemers om moeten voldoen om met hijs- en hefwerktuigen om te mogen gaan. In het Arbo-besluit,  Artikel 7.18.  staat: (3) Hijs- en hefwerktuigen worden bediend door personen die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten.

Werkgevers en werknemers in ieder bedrijf moeten werken aan betere arbeidsomstandigheden: efficiënter en veiliger werken, minder materiële schade en minder ongevallen. Dit kan onder andere bereikt worden door personen, welke hijswerktuigen bedienen, op te leiden tot vakbekwame, verantwoordelijke medewerkers.

Denk hierbij aan hijswerktuigen zoals:

- hal- en/of portaalkranen

- kraan op een fabrieksterrein voor het laden en lossen van wagens

- kranen in de haven

- heftruck met hefarm (hijsframe)

- hijskranen (mobiele torenkranen, verreikers, grondverzet machines, autolaadkranen, enz) kleiner dan 10tm

 

VCBarneveld maakt in samenwerking met uw bedrijf een cursus voor de desbetreffende machine. In de cursus wordt niet alleen geleerd hoe men op en veilige manier omgaat met de kraan maar ook met hijsgereedschappen, lasten aanslaat en lasten begeleid tijdens het hijswerk.

 

Een opleiding is mogelijk vanaf 1 dag tot meerdere dagen afhankelijk van de complexiteit van de machine en van de hijswerkzaamheden. De opleiding wordt incompany  georganiseerd.

Vraag naar de mogelijkheden.

verreiker 026SennebogenhijsbegeleiderSmallegangentruckMachinist Mobiele Torenkraanmerlo verreikerOverslagkraan cursus machinistmobiele torenkraan at 6beweegbare hulpgiekHijsbegeleider opleidingGrondverzet met hijsenrupskraanspierings kranenat 5mobiele torenkraanTelekraan machinistReachtr.1machinist autolaadkraanheftruck ibcTorenkraan 123heftruck 3 Linde 8tKraanmachinistMinikraan opleidingautolaadkraanSpieringautolaadkraan cursusTelekraan machinist met hijsbegeleidergrondverzet met hijsfunctieMRT2150 -2 privilege-4telescoopkraanVerreiker Sennebogen opleidingverreikermanitou