Veiligheidscertificaat Hijswerktuigen

Personen die reeds werken op een hijswerktuig (mobiele kraan of vaste kraan) op een werf en daar hijswerkzaamheden verrichten, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbo-besluit,  Artikel 7.18) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hijswerktuig te mogen bedienen.

De cursus word samengesteld aan de hand van de in het bedrijf zijnde hijswerkzaamheden. Onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Arbo-wet
  • Veiligheid
  • Opstellen en gebruik
  • Onderhoud
  • Inspectie en keuring
  • Praktische vaardigheden

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat  voor de betreffende machnie. 

Duur van de opleiding:

De opleiding is mogelijk vanaf 1 dag tot meerdere dagen afhankelijk van de machine en complexiteit van de hijswerkzaamheden. De opleiding wordt  incompany  georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Hijsbegeleider opleidingmanitoumachinist autolaadkraanVerreiker Sennebogen opleidingSpieringmobiele torenkraan at 6Torenkraan 123spierings kranentelescoopkraanautolaadkraanGrondverzet met hijsenTelekraan machinistverreikermerlo verreikerSennebogenrupskraanMinikraan opleidingTelekraan machinist met hijsbegeleiderheftruck 3 Linde 8tverreiker 026autolaadkraan cursusgrondverzet met hijsfunctieat 5mobiele torenkraanKraanmachinisthijsbegeleiderMRT2150 -2 privilege-4beweegbare hulpgiekOverslagkraan cursus machinistSmallegangentruckheftruck ibcMachinist Mobiele TorenkraanReachtr.1