Veiligheidscertificaat Hijswerktuigen

Personen die reeds werken op een hijswerktuig (mobiele kraan of vaste kraan) op een werf en daar hijswerkzaamheden verrichten, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbo-besluit,  Artikel 7.18) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hijswerktuig te mogen bedienen.

De cursus word samengesteld aan de hand van de in het bedrijf zijnde hijswerkzaamheden. Onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Arbo-wet
  • Veiligheid
  • Opstellen en gebruik
  • Onderhoud
  • Inspectie en keuring
  • Praktische vaardigheden

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat  voor de betreffende machnie. 

Duur van de opleiding:

De opleiding is mogelijk vanaf 1 dag tot meerdere dagen afhankelijk van de machine en complexiteit van de hijswerkzaamheden. De opleiding wordt  incompany  georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

grondverzet met hijsfunctieheftruck 3 Linde 8tmobiele torenkraan at 6autolaadkraanMachinist Mobiele TorenkraanTelekraan machinist met hijsbegeleiderSpieringspierings kranentelescoopkraanverreikerverreiker 026MRT2150 -2 privilege-4rupskraanSmallegangentruckTorenkraan 123Telekraan machinistmobiele torenkraanMinikraan opleidinghijsbegeleiderKraanmachinistGrondverzet met hijsenbeweegbare hulpgiekSennebogenautolaadkraan cursusOverslagkraan cursus machinistVerreiker Sennebogen opleidingHijsbegeleider opleidingmanitoumerlo verreikermachinist autolaadkraanat 5Reachtr.1heftruck ibc