Veiligheidscertificaat Hijswerktuigen

Personen die reeds werken op een hijswerktuig (mobiele kraan of vaste kraan) op een werf en daar hijswerkzaamheden verrichten, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbo-besluit,  Artikel 7.18) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hijswerktuig te mogen bedienen.

De cursus word samengesteld aan de hand van de in het bedrijf zijnde hijswerkzaamheden. Onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Arbo-wet
  • Veiligheid
  • Opstellen en gebruik
  • Onderhoud
  • Inspectie en keuring
  • Praktische vaardigheden

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat  voor de betreffende machnie. 

Duur van de opleiding:

De opleiding is mogelijk vanaf 1 dag tot meerdere dagen afhankelijk van de machine en complexiteit van de hijswerkzaamheden. De opleiding wordt  incompany  georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

beweegbare hulpgiekgrondverzet met hijsfunctieOverslagkraan cursus machinistSennebogentelescoopkraanReachtr.1Hijsbegeleider opleidingautolaadkraanTelekraan machinistrupskraanheftruck ibcmobiele torenkraanat 5Torenkraan 123MRT2150 -2 privilege-4machinist autolaadkraanheftruck 3 Linde 8tMachinist Mobiele TorenkraanSpieringVerreiker Sennebogen opleidingspierings kranenautolaadkraan cursusMinikraan opleidingmerlo verreikerTelekraan machinist met hijsbegeleiderhijsbegeleiderGrondverzet met hijsenmanitoumobiele torenkraan at 6verreiker 026verreikerSmallegangentruckKraanmachinist