Veiligheidscertificaat Hijswerktuigen

Personen die reeds werken op een hijswerktuig (mobiele kraan of vaste kraan) op een werf en daar hijswerkzaamheden verrichten, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbo-besluit,  Artikel 7.18) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hijswerktuig te mogen bedienen.

De cursus word samengesteld aan de hand van de in het bedrijf zijnde hijswerkzaamheden. Onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Arbo-wet
  • Veiligheid
  • Opstellen en gebruik
  • Onderhoud
  • Inspectie en keuring
  • Praktische vaardigheden

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat  voor de betreffende machnie. 

Duur van de opleiding:

De opleiding is mogelijk vanaf 1 dag tot meerdere dagen afhankelijk van de machine en complexiteit van de hijswerkzaamheden. De opleiding wordt  incompany  georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

verreikerat 5Spieringrupskraantelescoopkraanautolaadkraan cursusheftruck ibcTelekraan machinistverreiker 026Grondverzet met hijsenMachinist Mobiele Torenkraanspierings kranenKraanmachinistOverslagkraan cursus machinistTelekraan machinist met hijsbegeleidermerlo verreikermobiele torenkraanSmallegangentruckheftruck 3 Linde 8tVerreiker Sennebogen opleidingTorenkraan 123machinist autolaadkraanbeweegbare hulpgiekMinikraan opleidingmanitouReachtr.1Sennebogenautolaadkraanmobiele torenkraan at 6grondverzet met hijsfunctiehijsbegeleiderHijsbegeleider opleidingMRT2150 -2 privilege-4