Veiligheidscertificaat Verreiker

Machinisten die een verreiker gaan bedienen met een hijscapaciteit van minder dan 10 ton/meter, en daarbij de machine gebruiken als hijskraan of met vorkenbord, dienen conform de huidige wettelijke regels in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of het certificaat om de verreiker te mogen bedienen.

Bij deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Machine kennis
  • Inspectie van de machine
  • Bedienen van de machine
  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Veilig hijsen en communiceren
  • Veilig werken met vorkenbord

 

Cursus:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 tot maximaal 6 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat Verreiker.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 1 dag. Op verzoek kan de opleiding ook incompany worden georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Verreiker Sennebogen opleidingmanitouhijsbegeleiderMachinist Mobiele Torenkraanmachinist autolaadkraanspierings kranenSmallegangentrucktelescoopkraanHijsbegeleider opleidingmobiele torenkraan at 6SpieringGrondverzet met hijsenbeweegbare hulpgiekrupskraanReachtr.1heftruck ibcMinikraan opleidingSennebogenautolaadkraanOverslagkraan cursus machinistTelekraan machinist met hijsbegeleiderverreikermobiele torenkraanMRT2150 -2 privilege-4Torenkraan 123autolaadkraan cursusverreiker 026heftruck 3 Linde 8tKraanmachinistTelekraan machinistat 5grondverzet met hijsfunctiemerlo verreiker