Veiligheidscertificaat Verreiker

Machinisten die een verreiker gaan bedienen met een hijscapaciteit van minder dan 10 ton/meter, en daarbij de machine gebruiken als hijskraan of met vorkenbord, dienen conform de huidige wettelijke regels in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of het certificaat om de verreiker te mogen bedienen.

Bij deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Machine kennis
  • Inspectie van de machine
  • Bedienen van de machine
  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Veilig hijsen en communiceren
  • Veilig werken met vorkenbord

 

Cursus:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 tot maximaal 6 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat Verreiker.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 1 dag. Op verzoek kan de opleiding ook incompany worden georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

heftruck 3 Linde 8tSmallegangentruckKraanmachinistheftruck ibcOverslagkraan cursus machinistgrondverzet met hijsfunctieHijsbegeleider opleidingSpieringmachinist autolaadkraanat 5Grondverzet met hijsenspierings kranenTelekraan machinist met hijsbegeleiderhijsbegeleidermobiele torenkraanTorenkraan 123merlo verreikerautolaadkraanSennebogentelescoopkraanverreikerverreiker 026rupskraanMinikraan opleidingVerreiker Sennebogen opleidingmobiele torenkraan at 6autolaadkraan cursusTelekraan machinistReachtr.1Machinist Mobiele TorenkraanMRT2150 -2 privilege-4manitoubeweegbare hulpgiek