Hoogwerker Veiligheidscertificaat

Volgens de Arbo-wet is een werkgever verantwoordelijk voor een gedegen vakkundige opleiding van zijn werknemers. De enorme ontwikkeling die de hoogwerkerindustrie heeft doorgemaakt is snel gegaan. Volgens de wet moet een bediener van een hoogwerker 18 jaar of ouder zijn en aantoonbaar een bedieningsinstructie hebben gehad. Hoogwerkerfabrikanten doen er alles aan om de bediening eenvoudig en veilig te maken. Voor het rijden, stijgen, dalen en zwenken met een hoogwerker volstaan simpele handbewegingen.

Voor het veilig werken met een hoogwerker is echter meer vereist dan het bedienen van de knoppen op het onder- of bovenbedieningspaneel. Om de veiligheid van de bediener, personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis nodig van de werking van de machine en praktische training. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat op hun werk- of bouwlocatie uitsluitend personen met een voltooide erkende opleiding een hoogwerker mogen bedienen.

Bij deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Arbo-wet
  • Modellen typen
  • Aandrijvingen
  • Veiligheid
  • Opstellen en gebruik
  • Inspectie en keuring
  • Praktische vaardigheden

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 tot maximaal 6 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat Hoogwerker.

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 1 dagdeel. Wanneer u in aanmerking komt voor SF subsidie beslaat de cursus 1 dag. Op verzoek kan de opleiding ook incompany worden georganiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

autolaadkraanMachinist Mobiele TorenkraanTorenkraan 123rupskraanTelekraan machinist met hijsbegeleiderverreikermobiele torenkraanmachinist autolaadkraanTelekraan machinistspierings kranenheftruck 3 Linde 8tgrondverzet met hijsfunctieHijsbegeleider opleidingbeweegbare hulpgiekautolaadkraan cursusGrondverzet met hijsenOverslagkraan cursus machinisttelescoopkraanVerreiker Sennebogen opleidingat 5hijsbegeleidermerlo verreikerMinikraan opleidingSpieringverreiker 026SmallegangentruckSennebogenmobiele torenkraan at 6KraanmachinistmanitouMRT2150 -2 privilege-4heftruck ibcReachtr.1