Machinist Torenkraan

Machinisten, die met torenkranen hijswerkzaamheden uitvoeren met kranen die een bedrijfslastmoment van 10tm of meer hebben, moeten op grond van de Arbowet een TCVT-certificaat bezitten. Dit TCVT/W4-02 Certificaat van vakbekwaamheid Machinist Torenkraan wordt verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling.

De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling.

Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de machinist de kattorenkraan en toptorenkraan bedienen.

Het certificaat is tevens volledig dekkend voor hijsbegeleider hijskranen (TCVT/W4-08).

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 2 personen per instructeur. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer. Tijdens de opleiding wordt er getraind op minimale eisen die het TCVT stelt, daarnaast wordt er op een aantal praktische zaken getraind zodat de Machinist Torenkraan z.s.m. zelfstandig ingezet kan worden.

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 10 werkdagen, inclusief examen. Vraag naar de mogelijkheden. 

Overslagkraan cursus machinistmanitouhijsbegeleidermerlo verreikerspierings kranenrupskraanSennebogenmobiele torenkraan at 6Verreiker Sennebogen opleidingTelekraan machinist met hijsbegeleiderTelekraan machinistmobiele torenkraanKraanmachinistmachinist autolaadkraanautolaadkraan cursusTorenkraan 123at 5beweegbare hulpgiekMinikraan opleidingtelescoopkraanMachinist Mobiele TorenkraanSpieringGrondverzet met hijsengrondverzet met hijsfunctieHijsbegeleider opleidingheftruck ibcheftruck 3 Linde 8tverreiker 026Reachtr.1MRT2150 -2 privilege-4Smallegangentruckautolaadkraanverreiker