Machinist Mobiele Torenkraan

Machinisten, die met mobiele torenkranen hijswerkzaamheden uitvoeren met kranen die een bedrijfslastmoment van 10tm of meer hebben, moeten op grond van de Arbowet een TCVT-certificaat bezitten. Dit TCVT/W4-06 Certificaat van vakbekwaamheid Machinist Mobiele Torenkraan wordt verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling.

De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling.

Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de machinist de mobiele torenkraan wielen en op rupsen bedienen.

Het certificaat is tevens volledig dekkend voor hijsbegeleider hijskranen (TCVT/W4-08).

 

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 2 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Tijdens de opleiding wordt er getraind op minimale eisen die het TCVT stelt, daarnaast wordt er op een aantal praktische zaken getraind zodat de Machinist Mobiele Kraan z.s.m. zelfstandig ingezet kan worden.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 10 werkdagen, inclusief examen.

Is de machinist al in bezit van een TCVT/W4 certificaat dan kan worden volstaan met een opleiding die bestaat uit slechts 2 dagen. Vraag naar de mogelijkheden.
 

 

verreiker 026hijsbegeleiderheftruck ibcverreikerrupskraanSpieringOverslagkraan cursus machinistSennebogenTelekraan machinistheftruck 3 Linde 8tHijsbegeleider opleidingmanitouVerreiker Sennebogen opleidingKraanmachinistTelekraan machinist met hijsbegeleidergrondverzet met hijsfunctieMinikraan opleidingmobiele torenkraan at 6spierings kranenmerlo verreikerSmallegangentrucktelescoopkraanautolaadkraan cursusautolaadkraanmobiele torenkraanMachinist Mobiele Torenkraanbeweegbare hulpgiekReachtr.1MRT2150 -2 privilege-4at 5Grondverzet met hijsenmachinist autolaadkraanTorenkraan 123