Veiligheidscertificaat Overslagkraan

Machinisten die reeds werken op een werf of overslagkraan en daar  tevens hijswerkzaamheden mee verrichten, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbo-besluit) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hijswerktuig te mogen bedienen (hijskraan of werfkraan).

Tevens is onderhoud essentieel om machines en de werkomgeving veilig en betrouwbaar te houden. Een gerichte opleiding tot machinist bij “Vakbekwaamheidscentrum Barneveld” voldoet aan de eisen van de Arbowet en maakt elke werkplaats veiliger en efficiënter!

Bij deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

-        Machine kennis

-        Inspectie en onderhoud van de machine

-        Bedienen van de machine

-        Inspectie hulp- en uitrustingstukken

-        Veilig hijsen en communiceren

-        Het nieuwe draaien

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepjes. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer. Na afloop van de opleiding komt de machinist in het bezit van het Veiligheidscertificaat Overslagkraan.

Duur van de opleiding:

De standaard opleiding beslaat slechts 2 dagen. Onze opleidingen zijn vaak maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega's/werknemers. Op verzoek kan de opleiding ook incompany worden georganiseerd.

autolaadkraanheftruck ibcMRT2150 -2 privilege-4spierings kranenbeweegbare hulpgiekSennebogenmerlo verreikerverreikermanitouOverslagkraan cursus machinistgrondverzet met hijsfunctieMinikraan opleidinghijsbegeleiderHijsbegeleider opleidingat 5mobiele torenkraan at 6Smallegangentruckheftruck 3 Linde 8tTelekraan machinist met hijsbegeleiderrupskraanVerreiker Sennebogen opleidingverreiker 026SpieringTorenkraan 123KraanmachinistReachtr.1Machinist Mobiele TorenkraanTelekraan machinistmachinist autolaadkraanmobiele torenkraanGrondverzet met hijsentelescoopkraanautolaadkraan cursus