Machinist Mobiele Kraan

Machinisten, die met mobiele kranen hijswerkzaamheden uitvoeren die een bedrijfslastmoment van 10tm of meer hebben, moeten op grond van de Arbowet een TCVT-certificaat bezitten. Dit TCVT/W4-01 Certificaat van vakbekwaamheid Machinist Mobiele Kraan wordt verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling.

De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling.

Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de machinist de volgende machines bedienen: mobiele kraan op rupsen, autotruckkraan, ruwterreinkraan, weg-terreinkraan (TCVT/W4-01), autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT/W4-04), grondverzetmachine met hijsfunctie (TCVT/W4-05, en verreiker met hijsfunctie(TCVT/W4-07).

Het certificaat is tevens volledig dekkend voor hijsbegeleider hijskranen (TCVT/W4-08).

 

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Tijdens de opleiding wordt er getraind op minimale eisen die het TCVT stelt, daarnaast wordt er op een aantal praktische zaken getraind zodat de Machinist Mobiele Kraan z.s.m. zelfstandig ingezet kan worden.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 20 werkdagen, inclusief examen. Vraag naar de mogelijkheden.
 

 

Verreiker Sennebogen opleidingTelekraan machinist met hijsbegeleiderMachinist Mobiele TorenkraanTelekraan machinistMRT2150 -2 privilege-4verreikerat 5machinist autolaadkraanGrondverzet met hijsenspierings kranenTorenkraan 123Minikraan opleidingheftruck 3 Linde 8tmerlo verreikergrondverzet met hijsfunctieautolaadkraanSmallegangentruckSennebogenverreiker 026heftruck ibcHijsbegeleider opleidingautolaadkraan cursustelescoopkraanOverslagkraan cursus machinistmanitoubeweegbare hulpgiekmobiele torenkraan at 6KraanmachinistReachtr.1hijsbegeleiderSpieringmobiele torenkraanrupskraan