Machinist Mobiele Kraan

Machinisten, die met mobiele kranen hijswerkzaamheden uitvoeren die een bedrijfslastmoment van 10tm of meer hebben, moeten op grond van de Arbowet een TCVT-certificaat bezitten. Dit TCVT/W4-01 Certificaat van vakbekwaamheid Machinist Mobiele Kraan wordt verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling.

De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling.

Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de machinist de volgende machines bedienen: mobiele kraan op rupsen, autotruckkraan, ruwterreinkraan, weg-terreinkraan (TCVT/W4-01), autolaadkraan met hijsfunctie (TCVT/W4-04), grondverzetmachine met hijsfunctie (TCVT/W4-05, en verreiker met hijsfunctie(TCVT/W4-07).

Het certificaat is tevens volledig dekkend voor hijsbegeleider hijskranen (TCVT/W4-08).

 

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Tijdens de opleiding wordt er getraind op minimale eisen die het TCVT stelt, daarnaast wordt er op een aantal praktische zaken getraind zodat de Machinist Mobiele Kraan z.s.m. zelfstandig ingezet kan worden.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 20 werkdagen, inclusief examen. Vraag naar de mogelijkheden.
 

 

KraanmachinistGrondverzet met hijsenmobiele torenkraanMachinist Mobiele Torenkraanmachinist autolaadkraanbeweegbare hulpgiekMinikraan opleidingverreiker 026mobiele torenkraan at 6Torenkraan 123rupskraanReachtr.1grondverzet met hijsfunctieTelekraan machinist met hijsbegeleidermanitouSpieringSmallegangentruckverreikermerlo verreikerVerreiker Sennebogen opleidingautolaadkraanspierings kranenhijsbegeleidertelescoopkraanTelekraan machinistheftruck ibcHijsbegeleider opleidingheftruck 3 Linde 8tautolaadkraan cursusMRT2150 -2 privilege-4at 5Overslagkraan cursus machinistSennebogen