Subsidie Scholingsfonds.

De subsidieregeling van het scholingsfonds komt per 1 januari 2016 te vervallen als gevolg van nieuwe CAO-afspraken.

De komende maanden kunt u nog gebruik maken van het scholingsfonds. U kunt u medewerkers hierdoor tot het nieuwe jaar nog voordelig een cursus laten volgen. Wilt u nog profiteren van deze subsidieregeling meld u zo spoedig mogelijk aan.

Heeft u vragen, neem gerust contact op met ons.

 

 

 

 

BBS PRAKTIJKTRAINING CODE 95

In samenwerking met Frits van Amerongen heeft het Vakbekwaamheidscentrum Barneveld voor zestien enthousiaste personen een opgedeelde BBS (Behaviour Based Safety) training verzorgd. Deze praktijktraining telt mee voor de 7 praktijkuren nascholing voor code 95. Tijdens deze training worden de chauffeurs op een praktische wijze getoets en onderricht op het rijgedrag en omgang met medeweggebruikers. Tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed om op een zuinige/efficiente manier om te gaan met het brandstofgebruik van het voertuig.

 

 

 

Pilot cursus TCVT Keurmeester Hijs- Hefgereedschap

Een enthousiaste  groep cursisten nam deel aan de pilot cursus TCVT Keurmeester Hijs- en Hefgereedschap. Onder toeziend oog van XY Masterclass werden de examens afgenomen.

 

Begeleiden hijswerk Bosch Beton

VCBarneveld heeft jarenlange ervaring met hijsprojecten, mede om deze reden werden wij gevraagd om in samenwerking met de technische dienst van Bosch Beton een oude menginstallatie te verwijderen, en een nieuwe terug te plaatsen.

Om het werk veilig uit te voeren is het van belang dat een specialist de communicatie tussen machinist en montagepersoneel onderhoud, het aanslaan, verplaatsen van de last en de veiligheidsvoorzieningen controleert.

 

Heftruck met hijsfunctie

Maatwerkcursus voor Bosch Beton

Heftrucks zijn ontworpen voor het heffen van lasten. Vanuit het streven naar een multifunctionele inzet worden heftrucks ook (incidenteel) ingezet voor het uitvoeren van hijswerk c.q. het verplaatsen van vrijhangende lasten. Om bedienend personeel veilig met de Linde H160 met hijsbalk te leren omgaan heeft VCBarneveld voor Bosch Beton een maatwerkcursus heftruck met hijsfunctie ontwikkeld.

Eerste TCVT/W4-01 Mobiele Kraan examen bij VCBarneveld.

Op 24 december 2012 werden de eerste Mobiele kraan cursisten beoordeelt door de examinatoren van XY Masterclass.

Henry van den Brink, Corwin van de Kieft en Dick van de Kraan hadden na al wat kraan ervaring te hebben opgedaan voldoende kennis om na 12 dagen scholing het examen met een goed gevoel te voltooien.

Onder toezicht van de XY Masterclass auditor werden de examens naar ieders tevredenheid afgenomen.

spierings kranenmerlo verreikerautolaadkraan cursusHijsbegeleider opleidingrupskraantelescoopkraanSmallegangentruckmobiele torenkraanMRT2150 -2 privilege-4verreiker 026Minikraan opleidingbeweegbare hulpgiekSpieringOverslagkraan cursus machinistat 5Kraanmachinistverreikerheftruck 3 Linde 8tMachinist Mobiele TorenkraanTelekraan machinist met hijsbegeleiderheftruck ibcgrondverzet met hijsfunctiemanitouGrondverzet met hijsenautolaadkraanmachinist autolaadkraanTorenkraan 123mobiele torenkraan at 6Verreiker Sennebogen opleidingReachtr.1SennebogenTelekraan machinisthijsbegeleider