Veiligheidscertificaat Autolaadkraan

Chauffeurs die een autolaadkraan uitsluitend bedienen voor het laden en lossen, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om de autolaadkraan te mogen bedienen.

Als er wordt gewerkt met een autolaadkraan is vaak onduidelijk of hiervoor een TCVT certificaat verplicht is.

Laden/Lossen:

Het direct naast het voertuig of een samenstel van voertuigen laden of lossen van de eigen lading van het voertuig. Hierbij is geen TCVT certificaat nodig en kan verstaan worden met een veiligheidscertificaat Autolaadkraan.

Voorbeelden van hijsen met een Autolaadkraan:

  • Het plaatsen van de eigen lading op een opstelplaats waarbij er over obstakels moet worden getild.
  • Het plaatsen van de lading vanaf de auto op een verdiepingsvloer,
  • Het plaatsen van de lading direct in het werk. Een lantaarnpaal naast de auto leggen is lossen, de lantaarnpaal naast de auto direct rechtop in de grond zetten is hijsen.

Hierbij is wel een TCVT certificaat verplicht en dus een veiligheidscertificaat onvoldoende.

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 personen per instructeur. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Voor beroepschauffeurs is deze cursus ook gecertificeerd bij CCV  (code 95) en telt mee voor 7 uur nascholing.

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 1 werkdag. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Grondverzet met hijsenSpieringheftruck 3 Linde 8tat 5Reachtr.1verreiker 026mobiele torenkraanautolaadkraan cursusverreikermanitouHijsbegeleider opleidingtelescoopkraanhijsbegeleiderTelekraan machinistOverslagkraan cursus machinistSmallegangentruckgrondverzet met hijsfunctieVerreiker Sennebogen opleidingMachinist Mobiele Torenkraanrupskraanmerlo verreikerKraanmachinistMinikraan opleidingheftruck ibcspierings kranenautolaadkraanmobiele torenkraan at 6SennebogenTelekraan machinist met hijsbegeleiderbeweegbare hulpgiekTorenkraan 123machinist autolaadkraanMRT2150 -2 privilege-4