Veilig aanslaan van de lasten

Veel ongevallen in het verticaal transport zijn te wijten aan de instabiliteit van de last (last valt om, verkeerd aanhaken, last beschadigd tijdens lossen, last zwenkt ongewild om). Om hijsincidenten te voorkomen, is onder andere een goede communicatie, een juiste keuze van het hijsgereedschap en het op de juiste wijze aanslaan van lasten belangrijk. Na het volgen van de cursus ‘Veilig aanslaan van lasten’ kunnen werknemers op een veilige, verantwoorde en efficiënte manier aan het werk.  

 

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 tot maximaal 6 personen per instructeur. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Voor beroepschauffeurs is deze cursus ook gecertificeerd bij CCV (code 95) en telt mee voor 7 uur nascholing.

 

Duur van de cursus:

De cursus  beslaat slechts 1 werkdag.

Algemene gegevens

 

Gegevens contactpersoon

Gegevens cursist

+ Nog een cursist toevoegen
hijsbegeleiderOverslagkraan cursus machinistSmallegangentruckHijsbegeleider opleidingVerreiker Sennebogen opleidingMRT2150 -2 privilege-4rupskraanMachinist Mobiele Torenkraanverreiker 026spierings kranenKraanmachinistTorenkraan 123telescoopkraanSennebogenSpieringgrondverzet met hijsfunctieReachtr.1Telekraan machinist met hijsbegeleidermanitouheftruck 3 Linde 8tmerlo verreikerautolaadkraanTelekraan machinistverreikerheftruck ibcbeweegbare hulpgiekmobiele torenkraan at 6mobiele torenkraanMinikraan opleidingat 5machinist autolaadkraanGrondverzet met hijsenautolaadkraan cursus