Machinist Grondverzetmachine met hijsfunctie

Machinisten, die met een mobiele graafmachine (met of zonder jib),of wiellader met laadarm hijswerkzaamheden uitvoeren met machines die een bedrijfslastmoment van 10tm of meer hebben, moeten op grond van de Arbowet een TCVT-certificaat bezitten. Dit TCVT/W4-05 Certificaat van vakbekwaamheid Machinist Grondverzetmachine  met hijsfunctie wordt verstrekt door een, door de minister van SZW aangewezen certificatie-instelling.

De examens voor het TCVT certificaat worden afgenomen door een afzonderlijke exameninstelling die daarbij onder toezicht staat van de certificatie-instelling.

Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de machinist alleen de grondverzetmachine bedienen. De andere hijskranen zijn hier niet op van toepassing.

Als er hijswerk verricht wordt met een grondverzetmachine is vaak onduidelijk of hiervoor een TCVT certificaat verplicht is.

 

Een machinist heeft geen TCVT certificaat nodig als:

De grondverzetmachine waar hij op werkt ontgraaft en daarop aansluitend leidingwerk in die ontgravingen legt of ten behoeve van het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden ondersteuningsschotten plaatst.

 

De machinist heeft wel een certificaat nodig als hij:

  • Een klein beetje beton stort
  • Een ijzeren balk(je) verrijdt of plaatst

 

Opleiding:

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 personen per instructeur.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte brengt de cursist de in de theorie geleerde lesstof ten uitvoer.

Tijdens de opleiding wordt er getraind op minimale eisen die het TCVT stelt, daarnaast wordt er op een aantal praktische zaken getraind.

 

Duur van de opleiding:

De opleiding beslaat slechts 5 werkdagen, inclusief examen. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Hijsbegeleider opleidingVerreiker Sennebogen opleidingGrondverzet met hijsenMRT2150 -2 privilege-4Machinist Mobiele TorenkraanMinikraan opleidingautolaadkraanheftruck ibcSmallegangentruckSpieringverreiker 026spierings kranenat 5beweegbare hulpgiekmerlo verreikerTelekraan machinist met hijsbegeleidermanitoumobiele torenkraantelescoopkraanSennebogenmachinist autolaadkraanKraanmachinistOverslagkraan cursus machinistautolaadkraan cursusmobiele torenkraan at 6Telekraan machinistheftruck 3 Linde 8thijsbegeleiderrupskraanTorenkraan 123grondverzet met hijsfunctieReachtr.1verreiker